Rýže

Jamajská rýže

Suroviny

  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 250 ml kokosového mléka
  • mletý zázvor
  • chilli koření
  • muškátový oříšek
  • sůl

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce opečeme.

Zalijeme 1.5 hrnkem vody, přidáme kokosové mléko, zázvor, chilli a muškátový oříšek dle chuti a osolíme.

Přivedeme k varu a vaříme na nejmenším plameni 10 minut. Poté vmícháme scezené a propláchnuté fazole a ještě 5 minut povaříme. 

Podáváme jen tak samotné, nebo s jakýmkoli masem.

Jamajská rýže