Drůbeží

Kachní stehna s tymiánem na šalotce a pomerančích

Suroviny

  • 4 kachní stehna
  • 3 šalotky
  • 1 pomeranč
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • kousek másla
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžička balsamika
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička tymiánu (nejlépe čerstvý)
  • 1 dl červeného vína

Postup

Stehna omyjeme, dobře osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Pomeranč kartáčkem vydrhneme a nakrájíme ho s česnekem na plátky a šalotku na osminky.

Pekáček vytřeme máslem, přidáme stehna, která potřeme medem, přidáme česnek, polovinu tymiánu, podlijeme vínem a vodou.

Pečeme s poklicí 15 minut na 200 C°, pak teplotu stáhneme na 110 C° a pečeme dalších, asi tak 40 minut. Během pečení vydatně přelíváme výpekem.
Po 30 minutách přidáme pod stehna pomeranče a na bok pekáče vyskládáme šalotku, kterou osolíme, pokropíme cukrem a balsamikem. Pečeme dále a přeléváme výpekem.

Jakmile se nám zdá již maso měkké, sundáme poklici a dopečeme na barvu.

Jídlo na talíři přizdobíme kouskem tymiánu a plátkem pomeranče.

Poznámka: Vhodnou přílohou jsou například bramborové šišky.

Kachní stehna s tymiánem na šalotce a pomerančích