Suroviny
Na krém:
- 250 g másla
- hnědý rum
- 500 g tvarohu
- 150 g cukru
Na polevu:
- 100 g másla
- 2 lžíce mléka
- 120 g čokolády na vaření
Na těsto:
- 6 vajec
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 6 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 6 lžic cukru
Postup
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený plát necháme vychladnout a potřeme jej krémem.
Krém uděláme tak, že tvaroh vyšleháme s máslem, cukrem a rumem do hladké hmoty.
Poleva: ve vodní lázni rozehřejeme máslo, do něj nalámeme čokoládu a mícháme, než vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Polevou potřeme povrch těsta. Necháme ztuhnout v lednici.
