Uzený vývar se strouháním

Suroviny

  • 300 g uzeného masa
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • sůl
  • 20 kuliček pepře černého
  • 3 bobkové listy
  • bylinky
  • 3 l studené vody

Na strouhání

  • 50 g hrubé mouky
  • 1 vejce

Postup

Mrkev a petržel oškrábejte, celer očistěte a vše nakrájejte na kostičky o zhruba stejné velikosti. Do hrnce nalijte studenou vodu, vložte do ní maso, nakrájenou zeleninu, koření a část bylinek (druhou část si nechte na závěr na posypání polévky při podávání).

Sporák zapněte na nejnižší stupeň, polévku pomalu přiveďte k varu a nechte zvolna probublávat asi hodinu a půl.

Zatímco se polévka vaří, připravte si strouhání. Hrubou mouku nasypte do mísy a přidejte k ní celé vajíčko. Důkladně propracujte a podle potřeby přisypávejte mouku. Těsto by mělo být suché, ale zároveň by mělo držet pohromadě.

Když má správnou konzistenci, nastrouhejte ho na hrubém struhadle, rozprostřete na plech a nechte chvíli vysušit.

Když je polévka hotová, vyndejte z ní uzené maso a pokrájejte ho na stejně velké kostičky jako předtím zeleninu. Vsypte strouhání.

Chvilku provařte, podle chuti dosolte nebo opepřete a podávejte posypané nahrubo nasekanými bylinkami.

Uzený vývar se strouháním

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *