Melounovo-zázvorový fizz
Suroviny
- 90 g zázvor čerstvý (oloupaný a jemně nastrouhaný)
- citronová šťáva ze 2-3 citronů
- limetková šťáva ze 2-3 limetek
- 100 g cukr krupice
- 1,5 kg meloun bez pecek, oloupaný
- lístky máty (k podávání)
- plátky pomeranče i s kůrou (k podávání)
Postup
Přes jemné sítko vymačkejte ze zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se šťávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a na mírném ohni zahřívejte za stálého míchání, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Odstavte, nechte zchladnout a přelijte do servírovací mísy.
V kuchyňském robotu rozmixujte melounovou dužninu a vlijte ji do mísy k citrusovo-zázvorovému základu, přidejte kostky ledu, promíchejte a ozdobte lístky máty a pomerančovou kůrou a párty může začít!
