Bábovky

Čokoládovo-ořechová bábovka

Suroviny

  • 4 vejce
  • 130 g cukr krupice
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 100 ml olej
  • 200 ml mléko
  • 300 g polohrubá mouka
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 100 g mleté vlašské ořechy
  • 100 g čokoláda dle chuti

Postup

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme olej a vlažné mléko, promícháme, přisypeme ořechy, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 50 minut – vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit, na špejli mohou zůstat pouze stopy po čokoládě.

Po vychladnutí můžeme bábovku posypat moučkovým cukrem, přelít čokoládovou polevou, bílkovou polevou…

Čokoládovo-ořechová bábovka