Vepřová panenka na lesním ovoci

Suroviny

  • 1 kg vepřové panenky
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 balení sušeného ovoce “Lesní směs”
  • brusinková zavařenina
  • na zahuštění granulovaná jíška podle potřeby
  • olej na opečení

Marináda:

  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • sušená petrželka

Postup

Do porce panenky udělat hluboké podélné kapsy, ty naplnit anglickou slaninou a asi polovinou sušeného lesního ovoce.

Takto připravené maso potřít marinádou.

Zprudka ze všech stran opéct na oleji.

Dát stranou a na výpeku podusit zbytek lesního ovoce, dát zpět maso a asi 5 min ze všech stran opékat do červena.

Podlít troškou vody, podusit a zahustit granulkami jíšky, ale jenom nepatrně. Šťáva by neměla být vodová.

Dochutit brusinkovou zavařeninou, chuť by měla být lehce pikantní a sladkokyselá.

Vepřová panenka na lesním ovoci

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *