Suroviny
- 4 hovězí steaky
- sůl
- pepř
Na omáčku:
- 15 g másla
- 10 g na jemno nakrájené šalotky
- 1 stroužek česneku
- 140 g kečupu (sladké chilli omáčky)
- 80 ml uvařené černé kávy nebo espresa
- 20 ml octa balsamico
- 20 g hnědého cukru
- špetka sušeného chilli
- špetka soli
Postup
Do steaků vetřeme trochu oleje a necháme je 20 minut odpočinout.
V mezičase připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibulku, až začne hnědnout, přisypeme česnek, promícháme a přidáme všechny ostatní suroviny.
Na mírném plameni svaříme na požadovanou hustotu. Podle chuti dosladíme, popř. dosolíme.
Steak opečeme na vhodné rozpálené pánvi ( popř. na grilu) z obou stran, poté vyjmeme a zabalíme do alobalu. Necháme asi 5 minut odpočinout.
