Rybí filé v jogurtové marinádě s hlívou a bylinkami

Suroviny

  • 4 kousky rybího filé (z mořské tresky)
  • 1 malý bílý jogurt
  • olivový olej
  • hrubá mořská sůl
  • pepř
  • jemně nasekané bylinky (oregano, bazalka, pažitka)
  • 100 g nadrobno pokrájené hlívy ústřičné
  • pár kapek citronové šťávy
  • drcený kmín
  • 1 malá cibulka
  • máslo na zjemnění

Postup

Jogurt smícháme s troškou olivového oleje, mořskou solí, mletým pepřem, bylinkami, pár kapkami citronové šťávy a nadrobno pokrájenou hlívou. Zlehka promícháme. Rybí filé vložíme do marinády a necháme v chladu cca 3 hodiny.

Filé s marinádou přendáme do malého pekáčku s pečícím papírem, který jsme pokapali olivovým olejem. Posypeme drceným kmínem a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 minut. Když filé začne zlátnout, přepneme troubu na program “gril“ a grilujeme dozlatova. Ke konci grilování posypeme filé nadrobno pokrájenou cibulkou a pokapeme máslem.
Podáváme se šťouchaným bramborem.

Rybí filé v jogurtové marinádě s hlívou a bylinkami

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *