Rozpékané bylinkové brambory

Suroviny

  • brambory
  • bylinky (nejlépe čerstvé)
  • olej
  • sůl
  • máslo

Postup

Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a podélně nakrojíme (klidně vícekrát) – nedokrojíme! Do jednotlivých řezů vložíme bylinky dle vlastní chuti (petrželka, kopr, pažitka…). Můžeme lehce osolit a potřít olejem. Připravené brambory dáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut (dle velikosti). Pak alobal sundáme a dopečeme doměkka a dozlatova, můžeme dopékat pokapané máslem.

Takto připravené brambory podáváme buď samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

Rozpékané bylinkové brambory

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *