Rozmarýnové hovězí na špeku

Suroviny

  • cca 1 kg hovězího masa, dle chuti: roštěná, špička …
  • 180 g uzeného špeku
  • 2 velké cibule
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř mletý
  • vývar dle potřeby
  • jíška nebo hladká mouka s vodou

Postup

Špek s cibulí pokrájíme na kostičky a dáme společně osmažit dosklovata. Hovězí maso osolíme, opepříme a vložíme osmažit ze všech stran ke špekové cibuli. Nakonec přidáme rozvonět i nasekaný česnek s rozmarýnem.

Maso zalijeme zhruba 400 ml vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka. Doba dušení záleží na použitém druhu masa. Pokud nemáme tolik času, můžeme použít tlakový hrnec nebo maso pokrájet na plátky či kostky.

Měkké maso vyndáme a necháme chvilku odpočinout, pak pokrájíme na plátky. Vývar dolijeme o potřebného množství, vyndáme větvičky z rozmarýnu (měkké lístky v omáčce nevadí) a zahustíme jíškou nebo záklechtkou na omáčku, kterou ještě dle chuti osolíme a opepříme, je-li třeba.

Podáváme s rýží, knedlíky, noky, těstovinami.

Rozmarýnové hovězí na špeku

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *