Pstruh duhový na bylinkách s koprovou majonézou

Suroviny

  • filé ze pstruha duhového
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z poloviny citronu
  • čerstvá petrželka
  • tymián
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • máslo + olej

Dále:

  • 100 g majonézy
  • svazek kopru
  • lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

Filé omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Ve dvou lžících oleje smícháme nasekané bylinky, sůl, pepř a šťávu. Rybu tím potřeme a necháme 20 minut odpočinout.

Majonézu smícháme s hořčicí, jemně nasekaným koprem, solí a pepřem. Rozehřejeme máslo s olejem a kousky ryby položíme kůží dolů.

Opečeme krátce, asi 3-4 minuty z každé strany, podle síly masa. Hotové kousky uložíme na talíř a částečně polijeme koprovou majonézou.

Pstruh duhový na bylinkách s koprovou majonézou

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *