Pohankový biskupský chlebíček

Suroviny

  • necelý hrnek pohanky (cca 150-200 g)
  • 1 tvaroh ve vaničce (250 g)
  • 2 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 1 jablko
  • 1/2 citronu
  • třtinový cukr podle chuti
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • sušené brusinky (švestky, hrozinky…)

Postup

Pohanku na sítu propláchneme, zalijeme stejným množstvím vařící vody, zakryjeme a necháme vystydnout (nejlépe v peřinách).

Oloupané jablko nastrouháme nahrubo a zakapeme citronem. Tvaroh, jogurt, vejce, pudinkový prášek, prášek do pečiva, sušené ovoce a jablko metličkou promícháme a přimícháme i vystydlou pohanku, do které se horká voda vstřebala.

Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut (na cca 170 °C).

Pohankový biskupský chlebíček

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *