Mramorová bábovka

Suroviny

  • 230 g moučkový cukr
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 5 ks vejce
  • 100 ml mléko
  • 360 g hrubá mouka
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • 50 g čokoláda na vaření
  • 130 g máslo

Na formu:

  • 30 g máslo
  • 20 g strouhanka

Postup

Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Potom přidáme vlažné mléko a polovinu mouky. Do druhé poloviny mouky zamícháme prášek do pečiva a společně s tuhým sněhem ušlehaným z bílků ji zlehka zamícháme do utřeného těsta. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a do jednoho dílu zamícháme nastrouhanou čokoládu. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme nejdřív světlým a potom tmavým těstem a ve středně vyhřáté troubě zvolna pečeme asi hodinu.

Mramorová bábovka

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *