Melounovo-zázvorový fizz

Suroviny

  • 90 g zázvor čerstvý (oloupaný a jemně nastrouhaný)
  • citronová šťáva ze 2-3 citronů
  • limetková šťáva ze 2-3 limetek
  • 100 g cukr krupice
  • 1,5 kg meloun bez pecek, oloupaný
  • lístky máty (k podávání)
  • plátky pomeranče i s kůrou (k podávání)

Postup

Přes jemné sítko vymačkejte ze zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se šťávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem a na mírném ohni zahřívejte za stálého míchání, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Odstavte, nechte zchladnout a přelijte do servírovací mísy.

V kuchyňském robotu rozmixujte melounovou dužninu a vlijte ji do mísy k citrusovo-zázvorovému základu, přidejte kostky ledu, promíchejte a ozdobte lístky máty a pomerančovou kůrou a párty může začít!

Melounovo-zázvorový fizz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *