Kuřecí prsa po francouzsku

Suroviny

  • 600 g kuřecích prsou
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 50 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 40 g parmazánu
  • 30 g másla
  • 4 lžíce oleje
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • lžička solamylu
  • lžička sójové omáčky
  • pár kapek citronové šťávy
  • nasekaná petrželka
  • sůl
  • pepř

Postup

Kuřecí prsa, pokud jsou velká, rozkrojíme jako knihu, ale nedokrojíme a lehce naklepeme. Měla jsem menší, tak jsem je jen naklepala.

Vejce rozšleháme a smícháme se solí, pepřem. nastrouhaným sýrem a petrželkou. Maso obalíme v mouce, připravených vejcích a vkládáme do rozehřátého oleje.

Smažíme z každé strany cca 4-5 minut, podle síly masa. Hotové dáme do alobalu a necháme odpočinout.

Do stejné pánve přilijeme víno a necháme odvařit. Poté přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu a sójovou omáčku. Po chvíli kuřecí vývar, smíchaný se solamylem a asi dvě minuty povaříme.

Vrátíme zpět maso a povaříme ještě asi další dvě minuty. Podáváme ihned nakrájené na plátky s omáčkou a zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami.

Kuřecí prsa po francouzsku

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *