Kachní prsa s bylinkami a zeleninovým sosem

Suroviny

  • 2 kachní prsa
  • hrubá mořská sůl
  • bylinky nadrobno pokrájené (tymián, rozmarýn, oregano)
  • olej
  • 150 ml červeného vína

Na zeleninový sos:

  • 2 červené papriky, nakrájené na proužky
  • olej
  • rajská šťáva
  • sůl, pepř
  • petrželka

Postup

Maso očistíme, kůži nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme olejem a červeným vínem. Posypeme hrubou solí, smíchanou s jemně nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Necháme v chladu 4 hodiny.

Naložená kachní prsa opečeme na pánvi (z každé strany cca 4 minuty). Prsa ještě pečeme v rozehřáté troubě cca 6-8 minut. Opečená kachní prsa vložíme do alobalu a necháme po dobu cca 5-6 minut ve vyhřáté troubě.

Papriku pokrájíme na proužky, orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme rajskou šťávu sůl, pepř, petrželku a dusíme doměkka.
Kachní prsa podáváme s paprikovým sosem a pečeným bramborem.

Kachní prsa s bylinkami a zeleninovým sosem

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *