Hrníčkové knedle

Suroviny

  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 4 ks rohlíků
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř mletý
  • petrželka
  • sádlo nebo máslo (na vymazání hrnečků)

Postup

Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Tímto těstem naplníme hrníčky vymazané sádlem nebo máslem(asi do 2/3). Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do hrnce naplněné hrnečky(voda v hrnci by měla sahat asi pod polovinu hrnečků). Zakryjeme pokličkou a vaříme 27 min.

Vypneme a necháme ještě 2 min. hrnečky v hrnci stát, potom knedlíky vyklopíme a podáváme nakrájené na kolečka.

Hrníčkové knedle

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *