Hráškový krém s krutony

Suroviny

  • 300 g mraženého hrášku
  • 75 g pórku
  • 1 dl smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř mletý
  • zeleninový vývar
  • máslo
  • celozrnný chléb na krutony

Postup

Na másle orestujete pórek, ale ne moc do tmava. Přidáte hrášek a hned zalijete vývarem. Vývaru ne moc, aby polévka nebyla moc řídká. Vařit zhruba jen 5-6 minut, aby hrášek neztratil svou barvu. Poté rozmixujete tyčovým mixérem co nejvíc a zcedíte přes co nejjemnější sítko.

Scezenou polévku ochutíme solí a pepřem a přilejeme smetanu a našleháme tyčovým mixérem. Krátce povaříme, odstavíme a vmícháme kousek chlazeného másla. Na plech s pečícím papírem nakrájíme celozrnný chléb a dáme asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Polévku ihned servírujeme s připravenými krutony.

Hráškový krém s krutony

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *