Dušené hovězí s medvědím česnekem

Suroviny

  • 500 g hovězího masa vhodného na dušení (např. krk, kližka)
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce paprikové pasty
  • vývar
  • 50 g mouky
  • svazek medvědího česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší kousky, osolíme a opepříme.
Maso i cibuli osmahneme, posypeme paprikou, necháme ji rozvonět, promícháme s paprikovou pastou a ihned zalijeme vývarem tak, aby maso bylo částečně ponořeno.
Dusíme přikryté na mírném ohni doměkka. Je-li třeba, podléváme vývarem. Před koncem úpravy rozmícháme v trošce vody mouku, přilijeme k masu, promícháme a vaříme ještě cca 20 minut.

Listy medvědího česneku omyjeme, osušíme, nakrájíme na jemno a hustě jimi posypeme maso s omáčkou přímo na talířích.

Poznámka: Česnek můžeme vmíchat přímo do omáčky, ale myslím, že takhle si lépe vychutnáme jeho skvělou chuť.

Dušené hovězí s medvědím česnekem

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *