Suroviny
- 1 prášek do pečiva
- 200 g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 300 ml mléko
- 200 ml olej
- 1,5 lžička citronová kůra
- máslo a hrubá mouka na vymazání plechu
Dále:
- 1 kg přepůlených vypeckovaných švestek
- 2 hrnky drobenky – máslo, cukr, mouka
- skořice mletá
Postup
Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme zbylé ingredience, dobře promícháme a těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme v připraveném plechu. Těsto poklademe připravenými švestkami, posypeme skořicí dle chuti (není nutná) a drobenkou užmoulanou z cca 100 gramů másla, 150 gramů cukru a 140 gramů mouky. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova na cca 40 minut, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat.
Poznámka: Lze použít i švestky okapané kompotované.
