Suroviny
- 1/4 ks celer
- 2 ks mrkev
- 1 slepice
- 1 ks petržel
- 1 ks cibule
- 1 špalíček pórek
- sůl
- nudle dle potřeby
- voda dle potřeby
Postup
Koupila jsem malou slepici, velkou mrkev a petržel. Slepici podle potřeby očistíme a zbavíme brků. Důkladně ji omyjeme a osušíme.
Slepici vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, vložíme menší neoloupanou cibuli a přidáme 1 – 2 lžíce vody. Slepici necháme na mírném plamenu 2 – 3 hodiny, než změkne. Nepřidáváme žádné koření. Jen sůl. Vynikne tím chuť masa. Podle potřeby přiléváme vodu.
Očistíme si zeleninu a celou ji dáme do vývaru ke slepici. Ve vývaru ji povaříme 20 – 30 minut, dokud změkne. Pak ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli vyhodíme. Měkkou slepici, která se téměř rozpadá, vyjmeme z vývaru. Vývar scedíme. Když ho budete vařit tímto stylem, zůstane krásně čirý. V jiném hrnci si uvaříme nudle, které scedíme a zakapeme olivovým olejem.
