Suroviny
- 4 vejce
- 130 g cukr krupice
- 1 ks vanilkový cukr
- 100 ml olej
- 200 ml mléko
- 300 g polohrubá mouka
- 1 ks prášek do pečiva
- 100 g mleté vlašské ořechy
- 100 g čokoláda dle chuti
Postup
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme olej a vlažné mléko, promícháme, přisypeme ořechy, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec do těsta zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 50 minut – vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit, na špejli mohou zůstat pouze stopy po čokoládě.
Po vychladnutí můžeme bábovku posypat moučkovým cukrem, přelít čokoládovou polevou, bílkovou polevou…
