Suroviny
- 200 g bezlepkové mouky Jizerka
- 125 g cukru
- 2 vejce
- 60 ml mléka
- 60 ml oleje
- 1/4 bezlepkového prášku do pečiva
- špetka xantanové gumy
- špetka soli
- vanilková tresť
- lžička limetkové šťávy
- limetková kůra
Postup
Bílky s cukrem a špetkou soli vyšleháme do husté pěny, ne do tuhého sněhu. Přidáme žloutky a prošleháme. Následně mléko s olejem, trestí a limetovou šťávou a kůrou. Nakonec zašleháme do hladka mouku, smíchanou s kypřícím práškem a xantanovou gumou.
Rozetřeme do sprejem na pečení vystříkaného polovičního plechu, poklademe pokrájenými jahodami.
Vložíme do trouby vyhřáté cca na 160°C, ve které máme plecháček s vodou. To aby se těsto zbytečně nevysoušelo.
Pečeme do zlatavé barvy. Upečenost ozkusíme párátkem.
