Bezlepková bublanina s jahodami

Suroviny

  • 200 g bezlepkové mouky Jizerka
  • 125 g cukru
  • 2 vejce
  • 60 ml mléka
  • 60 ml oleje
  • 1/4 bezlepkového prášku do pečiva
  • špetka xantanové gumy
  • špetka soli
  • vanilková tresť
  • lžička limetkové šťávy
  • limetková kůra

Postup

Bílky s cukrem a špetkou soli vyšleháme do husté pěny, ne do tuhého sněhu. Přidáme žloutky a prošleháme. Následně mléko s olejem, trestí a limetovou šťávou a kůrou. Nakonec zašleháme do hladka mouku, smíchanou s kypřícím práškem a xantanovou gumou.

Rozetřeme do sprejem na pečení vystříkaného polovičního plechu, poklademe pokrájenými jahodami.

Vložíme do trouby vyhřáté cca na 160°C, ve které máme plecháček s vodou. To aby se těsto zbytečně nevysoušelo.

Pečeme do zlatavé barvy. Upečenost ozkusíme párátkem.

Bezlepková bublanina s jahodami

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *